St Margarets, TW1

The conservatory and the house were completely seperate from each other, joined only by a small door. The light and space in the conservatiory made the kitchen, in comparison feel small and dark.
By taking out the exterior wall and adjoining the two spaces we were able to create a large kitchen, central island, booth style dinning area and a walk in larder.
Storage was key to this brief and so incorporating a walk in larder added a real luxrious statement while meeting the design objectives.
Exposing the beams in the kitchen area ensured there was balance. Removing the ceiling gave the two spaces more equal proportions, thus tiing them together.

A neutral colour pallette of warm whites was used as a backdrop with a contrasting dark island to bring some depth and contrast.
Adding texture and movement in the carefully selected wallpaper and upholstery in the dinning booth to balance and soften the mood.